top of page
bicaj.jpg

Biciklitúra a Bereg-vidéken

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2024. március 23-án
 első alkalommal  szervez
biciklitúrát

bicaj.jpg

Kedves Hazajárók, Túratársak!

Első alkalommal indulunk biciklitúrára. Igyekszünk mindig színesíteni az Egylet életét, nem csak új útvonalakkal, hanem a természetjárás más formáival is. Ez alkalommal két kerékre pattanunk.

Az első útvonal nem hosszú, mindössze 55 km. Szokásunkhoz híven a római katolikus templomtól indulunk, gyülekező 9 órától. Macsolán keresztül Tiszacsomára érkezünk, ahol megtekintjük a honfoglalási emlékparkot és az itt található kiállítást, majd áttekerünk a görögkatolikus templomhoz, ahol Szent István apostoli királyunk koponyaereklyéjét láthatjuk. Innen tovább Badaló, Halábor, Mezővári, Borzsován keresztül érkezünk a kismuzsalyi romtemplomhoz. Majd a kovászói várrom következik, innen Benén és Muzsalyon keresztül térünk vissza Beregszászba. Útközben természetesen több alkalommal tartunk pihenőt.

Várható átlagsebesség 18-20 km/h.

A túra kb. 4-5 órát vesz igénybe.

Mivel nem feltétlenül tud mindenki eljönni, egyrészt a fizikai távolság miatt, másrészt a bicikli hiánya miatt, így hogy fair legyen a "verseny" az Egylet vándorkupájáért, a biciklitúra kilométereit elosztjuk 3-mal, így kb. 17 km-es gyalogtúrának felel meg.

FONTOS!! Még nem tisztázottak a februártól bevezetett határsávengedély részletei, ennek okán fent tartjuk az útvonalváltoztatás jogát.

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 09:00

Teljes túratáv: 55 km (17 km-nek felel meg)

Túravezető, szervező: Vezsdel László

Részvételi díj:

-Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 150 UAH

-Aki nem tagja az Egyesületnek: 300 UAH 

Tagsági díj: 200 UAH/év

Mit hozzunk magunkkal: személyazonosító igazolvány, víz, energiaszeletek, szőlőcukor, csoki

útvonal.jpg
bottom of page