top of page

Alsókalocsa és a Feketebérc

HAZAJÁRÓ ZÁSZLÓ raszter.png

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2021. október 8-9-én
 túrát szervez

Kedves Túratársak!

Ezúttal Alsókalocsára térünk vissza. A péntek éjszakát Alsókalocsán, az egykori csendőrlaktanya épületében töltjük, mely jelenleg panzióként működik.  

Indulás: október 8. (péntek) 16:00-kor
Érkezés Alsókalocsára kb. 19:00-19:30-ra.


Szállás panzióban. Ennek ára 400 hrivnya/fő vacsorával és reggelivel. 

október 9. (szombat)


Túranap
Szombaton, a reggeli elfogyasztása után "fapados" teherautókra szállunk, mellyel a Piskonja nevezetű hegy gerincéig autózunk, ezzel kihagyva a kicsit kellemetlen első nyolc kilométer köves szakaszát. A gerinctúra összességében 15 km hosszúságú. A Jasznovecen, a Kis- és Nagy Gropán keresztül érjük el a vonulat legmagasabb csúcsát, az 1709 méter magas Fekete-bércet azaz a Negrovecet, majd leereszkedünk Alsókalocsáig. Magasságával a környék egyik legnagyobb hegye. Túránk során kiváló rálátásunk lesz Alsószinevérre, Felső- és Alsókalocsára és a már jól ismert környező hegyekre, melyek többségét már meghódítottuk. A 2020-as évben talán az egyik, ha nem a legszebb túránk volt ez! A gerincen végig majdhogynem 360 fokos körpanorában gyönyörködhetünk!

Akinek nem áll módjában a pénteki utazás, azoknak van csatlakozási lehetőségük szombaton reggel is. Legkésőbb 8:30-kor indulunk a túrára, addig kell megérkezniük. 

 

Utazás módja: telekocsi

Nehézségi szint (1-5 skálán): 3 
Szintemelkedés: kb. 600 m fel, szintvesztés kb. 1300 m.
Ár: 50 hrivnya/fő
Aki nem tagja az egyesületnek: 100 hrivnya/fő

bottom of page