top of page

Karszthíd

HAZAJÁRÓ ZÁSZLÓ raszter.png

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2024. április 27-én
 családbarát túrát szervez

Kedves Hazajáró túratársak!

Ez alkalommal ismét egy igazán különleges karsztjelenséget ismerünk meg, mely egyedülálló Kárpátalján. Az Uglya-Széleslonkai Védett Területre látogatunk el. Európában itt található még összefüggő ősbükkös, melybe még nem rondított bele az ember. Könnyű erdei túra keretében megtekintjük a Karszthidat. 

A Kis-Ugolyka patak mentén haladunk a Kraszna-havas csodálatos világa felé. A bükkerdőben a kék jelzés egy különleges természeti csodához vezet. A Kraszna délnyugati részén a felszínre bukkanó idős mészkövek egyik látványos, monumentális példája a Karszthídnak nevezett képződmény.

Indulás: Beregszász, római katolikus templom, 07:20 (Nagyszőlős-Huszt irányába)

Nehézségi szint: 2
Túratáv: 2,5-3 km egy irányba.

Szintemelkedés: kb. 400 m.

A túra kiindulási pontja: Kisugolyka (с. Мала Уголька)

Utazás módszere: autóbusz. A buszon korlátolt a helyek száma, összesen 17 fő fér el, így jelentkezés sorrendjében történik a helyek feltöltése.  

Buszköltség: 350 UAH/fő. 

FIGYELEM! Azok a személyek akik a csütörtöki kiértesítést követően a túrát megelőző napon vagy szombaton visszamondják az utazást, kötelesek megtéríteni az utazási költségüket! 

УВАГА! Ті особи, які відмовляються від поїздки напередодні туру або в суботу після повідомлення в четвер, зобов'язані відшкодувати витрати на проїзд!

-Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 150 UAH

-Aki nem tagja az Egyesületnek: 300 UAH 

-14 éves kor alatt nincs túradíj!

-Belépő a természetvédelmi területre: 75 UAH/fő

Tagsági díj: 200 UAH

Túravezető, szervező: Molnár Sándor

bottom of page