top of page

Kék lagúna

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2023. július 1-én
családbarát
gyalogtúrát szervez

Kedves Hazajáró túratársak!

 

Egy különleges természeti látványossághoz látogatunk el. Nevét és különlegességét az adja, hogy esőmentes időszakban a víz színe ezen a kissé mélyebb szakaszon kékes-zöldes árnyalatú. Ez egy igazi családbarát kirándulásnak ígérkezik! Sóhát (Чорноголова) településére érkezünk, ahol első látványosságunk a XVII. század végén épült Szent Miklós tiszteletére szentelt műemlék fatemplom. Innen indulunk a Ljuta patak melletti széles, murvás ösvényen, kellemesen hűsítő erdőben. Mivel végig a patak mellett vezet az utunk, ez azt is jelenti, hogy a szintemelkedés elhanyagolható, lényegében nincs is! Kb. 8 km megtétele után érjük el a patak Kék lagúnának nevezett szakaszát, a bátrabbak meg is mártózhatnak, így hozzunk fürdődresszt, váltóruhát is!

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 07:30. A Hazajáró egyik erénye a pontosság, kérlek ne késs!

A túra kiindulási és érkezési pontja: Sóhát (Чорноголова) (Jánosi-Gát-Munkács felé)

Teljes túratáv: 16 km

Szintemelkedés és -vesztés: 150 m

Kiknek ajánljuk: családoknak, erdei sétát kedvelőknek

A túra nehézségi szintje 1-6 skálán: 1

Túravezető, szervező: Vezsdel László

Utazás módszere: telekocsi vagy autóbusz. 

Utazási költség autóbuszos utazás esetén: 330 UAH/fő

Túradíj: Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak 100 UAH/fő

       Aki nem tagja az Egyesületnek: 200 UAH/fő

14 éves kor alatt nincs túradíj!

Mit hozzunk magunkkal: személyi igazolvány, esőkabát, fürdőruha, váltóruha, étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki), terepi védőital :)

bottom of page