top of page

Mersa

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2022. október 29-én
 túrát szervez

Kedves Hazajáró túratársak, barátaink!

Soron következő túránk Ökörmezőre vezet. Általában keresztülutazunk ezen a csodálatos völgyben fekvő kis városkán, pedig itt is vannak szemrevaló dombok, hegyek.  A Mersa lesz a célpontunk, mely 1317 m-es magasságával néz le a Nagyág folyó ezüstszínű szalagjára és környező településekre. Joggal merül fel a kérdés, hogy miért pont erre esett a választás, hiszen ez egy alig ismert csúcs, ráadásul túrajelzés sincs sehol. Egyszerű a kérdés: a táj jellege miatt. A Borzsa-havas és a Gorgánok hegyei között helyezkedik el, ez szépen kiütközik. Egyszerre mutat havasi képet a táj, a csúcs közelében már Gorgánok jelleget vesz fel. Nem egy klasszikus körpanorámás csúcs, hisz a tetőn fenyőfák fogadnak, de a kilátásra így sem lesz senkinek panasza, ablakok nyílnak a körenyező hegyekre! A Sztrimba, a Kraszna-havas vonulata, a Tyapes a távolban, a Negrovec és a Kamjanka oly közel, hogy majd' ránk esik.

 

Az út során egy meredek szakaszt kapunk, de ez természetes, hiszen hegyre megyünk :) 

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 07:30

A túra kiindulási és érkezési pontja: Ökörmező (Tiszaújlak-Nagyszőlős-Huszt útvonalon)

Teljes túratáv: 13 km 

Szintemelkedés: 850 m (ugyanennyi szintvesztéssel)

Kiknek ajánljuk: közepesen edzett túrázóknak, 15 év felett

A túra nehézségi szintje 1-6 skálán: 4

Túravezető, szervező: Vezsdel László

Utazás módszere: autóbusz. A buszon korlátolt a helyek száma, összesen 19 fő fér el, így jelentkezés sorrendjében történik a helyek feltöltése. Természetesen van lehetőség külön autóval is csatlakozni!

Buszköltség: 320 UAH/fő

Részvételi díj:

-Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 80 UAH

-Aki nem tagja az Egyesületnek: 160 UAH 

Tagsági díj: 150 UAH/év

Mit hozzunk magunkkal: személyazonosító igazolvány, túrabot, esőkabát, fejfedő, étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki), terepi védőital :)

bottom of page