top of page
DSC_1115.jpg

Nárciszmező-mix

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2024. május 4-én
 családbarát
kirándulást szervez

Kedves Hazajáró túratársak, barátaink!

Ezúttal Huszt környékével ismerkedünk meg kicsit közelebbről, nem csak átrohanva rajta, mint általában szoktunk útjaink során. Ahogy közeledünk a városhoz, már messziről megpillanthatjuk "Husztnak romvárát..." a 150 m magas sziklahegy ormán. Ide kapaszkodunk fel utunk során először hogy kibonthassuk a KHE zászlaját és pici időutazást tegyünk a város és a vár múltjában. Innen leereszkedve utunk a Huszti-Szlatinai Völgykatlan nyugati részébe, a Kiresi dűlőbe vezet. Ebben az időszakban pompázik legszebben ezen a helyen a magashegyi, keskenylevelű vadnárcisz. Kellemes sétával, fotózkodással ismerkedhetünk eme csodás régióval. Szívünk, lelkünk feltöltődése után buszba szállunk és kb. 20 km megtétele után Herincse településre érkezünk, ahol a testünket is kényeztethetjük különleges, finom táplálékkal, sajt és/vagy kolbász termékeket kóstolhatunk a helyi bivalyfarmon. A területen sétálgatva az elkészítés folyamatába is betekintést nyerhetünk. Mini állatkert is található a létesítmény területén. Ha esetleg kedvenc állatunkkal nem találkoztunk volna, következő célállomásunkon,a Highland Ranch nevű farmon biztosan megtalálhatjuk, ahol az ínyencek csigát is kóstolhatnak anélkül, hogy Párizsba utaznának. Innen utunkat a kiindulási pontunkba vesszük, az esti órákban érkezünk Beregszászra. Amennyiben időben beleférünk, még felkeressük a Horodilivi-vízesést is.

Belépő a Nárciszok-völgyébe: kb. 50 UAH/fő

Belépő a bivalyfarmhoz: 50 UAH/fő. Kóstoló tál: 100 UAH. Ez utóbbi egyéni preferencia.

Belépő a csigafarmhoz/állatkerthez: felnőtt: 100 UAH; gyerek 50 UAH. Csigatál szintén egyéni preferencia.

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 08:00

Teljes túratáv: 4 km 

Szintemelkedés: 150 m 

Kiknek ajánljuk: gyerekeknek, családok

A túra nehézségi szintje 1-6 skálán: 1

Túravezető, szervező: Vezsdel László, Molnár Sándor

Utazás módszere: autóbusz.

Buszköltség: 250 UAH/fő. FIGYELEM! Azok a személyek akik a csütörtöki kiértesítést követően a túrát megelőző napon vagy szombaton visszamondják az utazást, kötelesek megtéríteni az utazási költségüket! 

Részvételi díj:

- Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 150 UAH

- Aki nem tagja az Egyesületnek: 300 UAH 

- 14 év alatt nincs túradíj!

Tagsági díj: 200 UAH/év

Mit hozzunk magunkkal: személyazonosító igazolvány, túrabot, esőkabát, fejfedő, étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki), terepi védőital :)

bottom of page