top of page

Polena-kör

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2023. január 28-án
 gyalogtúrát szervez

Kedves Hazajáró túratársak!

 

Szezonnyitó túránkat - mellyel immár az 5. túraidényünket kezdjük - Polena településéről indítjuk. Azért innen, mert ezt a vidéket még nem ismerjük, illetve itt még alacsonyak a hegyek. Az első néhány túránk esetében, mint ahogy ennél is, kevés lesz a szintemelkedés, meredek emelkedők sem lesznek, amolyan bemelegítő túra ez, hogy mindenki fel tudja venni a fonalat, hogy felkészüljünk a nehezebb túrákra.

A Latorca és a Pinye patak völgyét elválasztó vonulaton tesszük tiszteletünket, mégpedig körtúra formájában. Polena központjából indulunk, s ide is térünk vissza. A falu fölötti dombokról már kitűnő rálátásunk lesz a völgyre. Előbb erdészeti, majd széles, murvás úton haladunk, s annak is a tanúi lehetünk, hogyan születik egy patak. A Vujazsova 736 méteres csúcsán, egy tisztáson érjük el a gerincet, innen szűk óra alatt már a Velika Jaszenyivkán (767 m) vagyunk. Folyamatos ereszkedéssel érkezünk vissza Polenára egy fiatal, sűrű, varázslatos hangulatú bükkerdőben kanyargó ösvényen. 

 

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 07:30

A túra kiindulási és érkezési pontja: Polena (Munkács felé)

Teljes túratáv: 14 km 

Szintemelkedés: 520 m, ugyanennyi szintvesztéssel

A túra nehézségi szintje 1-6 skálán: 2 / családbarát :)

Túravezető, szervező: Vezsdel László

Utazás módszere: autóbusz. A buszon korlátolt a helyek száma, összesen 19 fő fér el, így jelentkezés sorrendjében történik a helyek feltöltése.  

Buszköltség: 180 UAH/fő

Részvételi díj:

-Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 100 UAH

-Aki nem tagja az Egyesületnek: 200 UAH 

Tagsági díj: 150 UAH/év

Mit hozzunk magunkkal: személyazonosító igazolvány, túrabot, esőkabát, fejfedő, fejlámpa, étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki), terepi védőital, váltócipő)

 

Tartsatok velünk most is!  

bottom of page