top of page

Tiszaháti barangolás

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2024. június 8-án
családbarát
kirándulást szervez

Kedves Hazajáró túratársak!

 

Ismételten Ugocsába látogatunk, ám ezúttal a Tiszahátra érkezünk. Egy családbarát kirándulásra invitálunk Titeket! Elsőként a tiszaújlaki Turul emlékműnél emlékezünk meg a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájáról. Tiszabökénybe érve egy igazi különlegességet, a görögkatolikus fatemplomot tekintjük meg. Igazi ritkaság itt a síkságon! Átsétálunk a XIII. századi fakazettás református templomhoz, majd az új építésű, különleges stílusban épített római katolikus templomot is szemügyre vesszük.

Ezután a skanzenbe megyünk át, valamint megtekintjük a Fogarassy-kúriát. Tiszabökényben egy kisebb tó mellett már vár ránk a finom bogrács, közben csónakázni is lehet. Ebéd után, jóllakva indulunk tovább Tiszapéterfalvára, ott már várni fognak a református templomban, majd a György Endre képtárban. Az itteni görögkatolikus templomnak igencsak egyedi ikonosztáza van, ezt is szemügyre vesszük, majd a stadion és a vidámpark következik, óriáskerekezéssel, így madártávlatból látjuk majd a Kárpátok bérceit, köztük sok olyat, amelyen már jártunk.

Utolsó megállunk a Szent Mihály tiszteletére szentelt batári görögkatolikus templom, ami az egyik legszebb (még magyar nyelvterületen) fellelhető barokk templom.

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 08:00;

Nehézségi szint: 1
Túratáv: 4-5 km

 

Részvételi díj:
- Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak 150 UAH/fő;

- Aki nem tagja az Egyesületnek: 300 UAH/fő;

Tagsági díj: 200 UAH

Utazási költség: 300 UAH/fő

Túravezető, szervező: Vezsdel László, Molnár Sándor

FIGYELEM! Azok a személyek akik a csütörtöki kiértesítést követően a túrát megelőző napon vagy szombaton visszamondják az utazást, kötelesek megtéríteni az utazási költségüket! 

УВАГА! Ті особи, які відмовляються від поїздки напередодні туру або в суботу після повідомлення в четвер, зобов'язані відшкодувати витрати на проїзд!

FIGYELEM! Személyi igazolványunkat kötelezően hozzuk magunkkal! 

Mit hozzunk magunkkal: személyi igazolvány, étel+ital, esőkabát, napszemüveg, napellenzős sapka, túrafüzet, jókedv, terepi védőital :)

bottom of page