Kárpátaljai Hazajáró Egylet

2021-es túraterveink

2021. január 30.

Nagyszőlős és a Fekete-hegy

Látogasson el velünk Ugocsa vármegye központjába Nagyszőlősre és az egykori vármegye legmagasabb pontjára a Fekete-hegyre.  

2021. február 13-14.

Máramaros havas bércei

Ezúttal  Kőrösmező környéki hegyekbe invitáljuk a túrázni vágyókat.
Kőrösmező (Jaszinya) 650 méterrel található a tenger szintje fölött, ami már biztosítja az igazi,  vakítóan fehér, csillogó és ropogós havat.

Itt megtapasztalhatod az igazi tél varázsát. 

2021. február 20.

Az "Elvarázsolt vidék" téli arca

Patak mentén vezet az utunk, folyamatos, de enyhe emelkedővel. Szép kilátók és tisztások tarkítják a bükkös, tölgyes erdei utat.  

2021. március 13.

Szent László Király nyomában

Ez úttal Mezőkaszonyba látogatunk el.

A Kárpát-medence egyik legősibb településének határát járjuk be. Legendák, történelmi csaták, források, finom borok és gyógyító termálviz. Ezzel várja a Hazajárót Kaszony.

2021. április 10.

Szülőföldem szép határa

Nagybereg a Kárpátaljai magyarság egyik legjelentősebb települése. Ezúttal nem csak a csipkebogyó és a méltán híres szőttes mitatt látogatunk el a településre. Kellemes tavaszi túrát teszünk a beregi dombokon, majd üdítő borokkal csillapítjuk szomjunkat.

2021. április 24.

Pokol-bérc (Pikuj)

1408 méteres magasságával csábítja a hegymászás szerelmeseit

Ismét egy tartalmas túrára hívunk Benneteket.

A Hazajáró immáron harmadjára invitálja ide tagtársait, nem véletlenül....

2021. május 1.

Honismereti kirándulás

Útvonal:  Huszt - Herincse (Горінчово) - Gombástelep (Запереділля) - Ökörmező

2021. május 8.

Firczák Gyula emléktúra

Idén sem maradhat ki a Borzsa-havasok. Ezúttal a Firczák Gyula püspökről elnevezett csúcsot hódítjuk meg, mely 1598 m.

Ezen a túrán meglepetéssel is készülünk...

2021. május 22.

Alsókalocsa és a Sztrimba

Kárpátalja az ezer arcú hegyek kifogyhatatlan tárháza. Egy ritkán látogatott csúcs meghódítására törekszünk május 22-án, mely a méltatlanul mellőzött Gorgánok részét képezi. Tarts velünk az 1719 méteres Sztrimbára!

2021. május 29.

Éleskő, Osztra

„Nem messze a lengyel határtól … tárulnak elibénk az ungmegyei poloninák. Erdőtlen, de nem kopár, csupán pázsittal borított magaslatok ezek, igazi gyep-havasok, a melyek halavány zöld tetőikkel a környező erdős hegyek sötétlő tömege fölé emelkedve változatos hegyalakulataikkal magukra vonják az arra vetődött utas figyelmét."

2021. június 5.

Radnai-havasok 

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet első Erdélyi túrájára invitáljuk Hazajáró túratársainkat. Tarts velünk és tapasztald meg az Erdélyi túrázás megismételhetetlen hangulat világát.

2021. június 11-13

Kraszna-havas, gerinc túra sátorral

" A Hazajáró túrák során mindíg kitüntetett alkalom amikor magunkat a természetnek átadva sátorral hódítunk meg egy vonulatot. Tarts velünk az esztendő első sátras túrájára."

2021. június 19.

Obavai-kő

" A Hazajáró ez úttal az Obavai-kőnek nevezett természetes sziklaképződményhez látogat el. A túra nem megterhelő. A kilátás pedíg pompás. Útközben a Pattogó (Szkakalo) vízesést is megtekintjük. Tarts velünk!

2021. június 25 - 27.

Csallóközi Hazajáró túra

A Csallóköz hosszúkás alakú folyami sziget a Kisalföld szlovákiai részén, a Dunától északra, Pozsonytól délkeletre. A Duna, a Kis-Duna és a Vág-Duna határolja. Pozsonytól Komáromig húzódik.

2021. július 30 - augusztus 2.

Csornahora gerinctúra

Az esztendő teljesítmény túrája. Csak gyakorlott túrázóknak ajáljuk!

4 nap sátorral, 6 db. 2000 fölötti csúccsal. Valódi kihívás, ám felejtetetlen élmények várnak, ha velünk tartasz.

2021. augusztus 13-15.

Homják túra

2020-ban több alkalommal vetettük tekintetünket a Homják büszke csúcsára. Elhatároztuk, hogy idén tiszteletünket tesszük a Gorgánok egyik legszebb gerincén. 

2021. augusztus 27-28.

Tyapes túra

Ez alkalommal ismét a már jól ismert Alsókalocsa településére látogatunk el. A község kiváló túralehetőségeket biztosít, hiszen magasabbnál-magasabb hegyek emelkednek a falu fölé. Viszont most egy méltatlanul ismeretlen csúcsot mászunk meg.

2021. szeptember 4-5.

Máramarosi Hazajáró túra
(Partium, Románia)

A Hazajáró ez alkalommal kettévágott Máramarosunk Partiumba eső részét látogatja meg. Utunk során a közös történelmi múlt és a természet, a hegyek szétszakíthatatlan egysége fogad bennünket.

2021. október 16.

Börzsöny vándortúra

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet sok mindent édes testvérünk gondolatai révén született meg. Bízunk benne, hogy a járvány október közepére lehetővé teszi, hogy közösen kiránduljunk Kárpát-medencei túratársainkkal.

2021. április 17.

Avas-hegység

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet ez alkalommal az Avas-hegységbe invitálja a természetjárókat. Velététől - Sósfaluig egy csodálatos erdőn keresztűl haladunk kellemes tavaszi időben.

A program és időpont változás jogát minden esetben fenntartjuk!

Ez elsősorban az időjárási és járványügyi korlátozások okán fordulhat elő. 

Az itt feltüntetett túrákon kívűl ősszel szeretnénk további Kárpátaljai túrákat szervezni.

Erről ugyanakkor egyenlőre nem tudunk részletesebb információt adni. Ahogy közeledünk az őszhöz, úgy körvonalazódnak számunkra is a lehetőségek.

Tartsatok velünk idén!

Kárpátaljai Hazajáró Egylet  2019-2021 ©