top of page

Viskivszkij Gorgan (1440 m)

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet
2024. június 29-én
gyalogtúrát szervez

Kedves Hazajáró túratársak, barátaink!

 

A Gorgánoknak, mint hegységnek igazán vadregényes részei és csúcsai vannak. Ez alkalommal a Szinevéri-tó környékére látogatunk el.

A belépőt befizetve lépünk be nemzeti parkba. Nem a szokványos aszfaltos úton sétálunk fel a tóhoz, hanem mellette, egy gyönyörű ösvényen. A sárga/kék jelzésen indulunk a tó mellől, közel 2 kilométer után a kék jelzésen folytatjuk utunkat. Ódon fenyveserdőben haladunk, a lábunk alatt ropog a barna tűlevélszőnyeg. 5 kilométer után rákanyarodunk a piros jelzésre, itt már csak a csúcstámadás marad. Elég meredek a kaptató, de jó hír, hogy csak 1 kilométer :) . A csúcson nincs klasszikus körpanoráma, de északra, az ivano-frankivszki területre kisebb-nagyobb "ablakokon" nyílik kilátás. Fent egy csehszlovák-lengyel határkő, és egy egykori első világháborús lövészárok fogad. A csúcson eldöntjük, hogy azonos útvonalon térjünk-e vissza.

FIGYELEM! Személyi igazolványt mindenki köteles magánál tartani!

FIGYELEM! Azok a személyek akik a csütörtöki kiértesítést követően a túrát megelőző napon vagy szombaton visszamondják az utazást, kötelesek megtéríteni az utazási költségüket! 

УВАГА! Ті особи, які відмовляються від поїздки напередодні туру або в суботу після повідомлення в четвер, зобов'язані відшкодувати витрати на проїзд!

Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 07:30

A túra kiindulási és érkezési pontja: Felsőszinevér 

Teljes túratáv: 17 km

Szintemelkedés: 750 m

Kiknek ajánljuk: edzett túrázóknak

A túra nehézségi szintje 1-6 skálán: 4

Túravezető, szervező: Vezsdel László

Utazás módszere: autóbusz.

Buszköltség: 450 UAH/fő

Belépő a nemzeti parkba: 80 UAH/fő

Részvételi díj:

-Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak: 150 UAH

-Aki nem tagja az Egyesületnek: 300 UAH 

Tagsági díj: 200 UAH/év

Mit hozzunk magunkkal: személyazonosító igazolvány, túrabot, esőkabát, fejfedő, étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki), terepi védőital :)

bottom of page